Gevederde Slang  
Gevederde Slang » 2012 » De tiende planeet

De tiende planeet

De tiende planeet
Tag: 2012

Gerelateerd nieuws

Woensdag 15 augustus 2007

Naast de negen bekende planeten zou er nog een tiende planeet deel uit maken van ons zonnestelsel.
Het bestaan van deze mysterieuze vreemdeling zou uitvoerig beschreven zijn op de minstens 6000 jaar oude kleitabletten van de Sumeriërs.
De Amerikaan Zacharia Sitchin deed een jarenlange studie naar de kleitabletten en beschreef de letterlijke vertaling in zijn boek: "The twelfth planet". Sitchin concludeerde dat de planeet, Nibiru genaamd, een omlooptijd heeft van 3600 aardse jaren in een baan die sterk elliptisch is. Volgens berekeningen zou de planeet in 2012 opnieuw ons zonnestelsel benaderen, wat nadelige gevolgen kan hebben voor het leven op aarde.
Nibiru zou mede de oorzaak zijn geweest voor het einde van de ijstijd rond 11 000 voor Christus. In diezelfde periode zou ook het laatste deel van het continent Atlantis naar de bodem van de Atlantische oceaan gezonken zijn. NASA ontkent het bestaan van planeet X, maar de nieuwsgierigheid onder wetenschappers neemt toe nu we te maken hebben met klimaatveranderingen. Sommigen menen dat die klimaatveranderingen veroorzaakt worden door de komst van planeet X in de nabije toekomst.
De Hubble telescoop zou voortdurend gebruikt worden om Nibiru te bestuderen en de stroom van informatie zou voor het publiek geheim worden gehouden om paniek te voorkomen.
Voor sommigen een reden te meer om aan te nemen dat de meeste mensen de gevolgen van de komst van Nibiru niet zullen overleven. Volgens de Hopi-indianen zullen de zon en de maan rood kleuren door het rode stof afkomstig van de planeet en zal de aarde drie dagen stoppen met draaien om haar as door de verstorende invloed van planeet X.