Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Aliens en UFO's » Voetbalwedstrijd stilgelegd wegens UFO-verschijningen

Voetbalwedstrijd stilgelegd wegens UFO-verschijningen

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 4 november 2014

Op 27 oktober 1954 keken tienduizend fans naar een voetbalwedstrijd in het Stadio Artemi Franchi in Florence. Na de rust waren alle ogen plotseling op de hemel gericht en de wedstrijd werd stilgelegd.
De fans en de spelers waren getuigen van een aantal UFO’s die boven het stadion bewogen.

Oud-speler Ardico Nagnini herinnert zich het gebeuren nog goed: “Het leek op een ei en bewoog heel langzaam en er viel zilverkleurig glitterspul naar beneden…”
Ook een toeschouwer herinnert zich het voorval: “Ze bewogen erg snel en stopten plotseling. Het leken net Cubaanse sigaren. Ik denk dat het buitenaardsen waren, ik kan geen andere verklaring bedenken.”

De voorzitter van het Italiaanse Nationale UFO-centrum vertelt dat de kranten in die tijd schreven over buitenaardsen van Mars. Interessant is ook het glinsterende materiaal wat uit de lucht viel, het werd “engelenhaar” genoemd.
Dit materiaal werd onderzocht in een laboratorium van de Universiteit van Florence, het bleek borium, silicium, calcium en magnesium te bevatten. Het is niet duidelijk of het materiaal in verband kan worden gebracht met de UFO-verschijningen.

Giorgio Batini was in die tijd journalist van La Nazione, hij kreeg talloze telefoontjes over de UFO-verschijningen. Zelf zag hij die dag glinsterende bollen in de lucht.