Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Atlantis » De kaarten van Piri Reis

De kaarten van Piri Reis

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 29 juni 2007

De Turkse admiraal Piri Reis ontwikkelde in 1513 een kaart wat heel Antarctica toont met opmerkelijk nauwkeurige details van bergen, rivieren en vlakten.
Antarctica werd echter pas in 1820 ontdekt. De kaart is gebaseerd op veel oudere kaarten, waarvan de makers van onbekende oorsprong zijn. En de makers moeten ze ontwikkeld hebben in een periode dat Antarctica nog niet bedekt was met een laag ijs van gemiddeld 1,5 kilometer dik. Academicus Charles Hapgood geloofde dat na verloop van tijd het groeiende gewicht van het poolijs de aardkorst over de aarbol trekken, als een schil over een stuk fruit.
Maar volgens wetenschappers verschuiven landmassa's elke miljoen jaar zo'n 16 kilometer. Hapgood kwam echter met iets radicalers. Hij geloofde dat de aardkorst aan één stuk kon schuiven, plotseling en snel en met een verwoestend resultaat dat hele continenten konden verdwijnen. Veroorzaakt door de schommelingen van de magnetische polen. Is het mogelijk dat in de tijd voordat Antarctica bedekt was met ijs het continent bewoond werd door een hoogstaande beschaving en heeft deze beschaving misschien de originele kaarten van Antarctica ontwikkeld? Ligt het verloren continent Atlantis onder het ijs van Antarctica? Het echtpaar Flem-Ath deed onderzoek naar deze mogelijkheid en is tot de conclusie gekomen dat Antarctica zo'n 12000 jaar geleden een gematigd klimaat had waarop een beschaving zich kon vestigen totdat het poolijs het continent in zijn greep kreeg…