Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Aura » Kirlianfotografie

Kirlianfotografie

Kirlianfotografie
Tag: Aura

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 6 november 2007

Kirlianfotografie is een methode om de aura zichtbaar te maken. Deze methode werd ontwikkeld in de jaren 30 door het Russische echtpaar Kirlian. Semyon Kirlian ontdekte "per ongeluk" het fenomeen tijdens onderhoudswerkzaamheden aan een hoogspanningsmachine. Hij kwam in aanraking met onschuldige elektronen en zag een zichtbare gloeidende straling rond zijn handen die hij later op foto kon vastleggen.
Samen met zijn vrouw Valentina Kirlian heeft hij veel onderzoek gedaan naar het fenomeen. De aura is een uitstraling van biofonen, dat zijn zeer kleine lichtdeeltjes waarvan met behulp van een coronascoop, ofwel: een hoogfrequentiegenerator, een foto kan worden gemaakt van de uitstraling van de teen- en vingertoppen.
Het beeld wat uiteindelijk op papier verschijnt ontstaat door den chemische reactie in de aura onder invloed van de coronascoop. Deze chemische reactie produceert licht dat het fotopapier beïnvloedt en na ontwikkeling van het negatief krijgen we een Kirlianfoto van teen- en vingertoppen. Deze Kirlianfoto is een opname van de energetische situatie op dat moment. Onregelmatigheden kunnen een vroegtijdige aanduiding zijn van een ziekte of afwijking.