Gevederde Slang  
Gevederde Slang » China » Het Terracotta leger van Xi'an

Het Terracotta leger van Xi'an

Het Terracotta leger van Xi'an
Tag: China

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 mei 2007

Bij toeval werd in 1974 in Xi'an in China door een paar boeren een enorm terracotta leger ontdekt terwijl ze een put aan het graven waren ten oosten van de berg Li. De berg Li is een door mensen gemaakt necropolis waar de Chinese keizer Qin Shi Huang werd begraven. Het graf zelf is nog bedekt met een dikke laag aarde. Tot nu toe zijn er ruim 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse putten.
De figuren zijn allemaal 1,60 meter tot 1,80 meter hoog en bestaan uit voetvolk, kruisboogschutters en paarden en wagens, gereed om ten strijde te trekken.
De figuren zijn zeer gedetailleerd en voorzien van echte wapens en de paardentuigen zijn van brons. Terracotta betekent letterlijk "gebakken aarde" en wordt op relatief lage temperaturen gebakken en uitgehard. Er werden verschillende kleuren gebruikt om de figuren een realistisch uiterlijk te geven, maar helaas begon door blootstelling aan de buitenlucht de baklaag snel af te bladderen. Sommige figuren bevatten nog sporen van de oorspronkelijke kleuren. Het terracotta leger van Xi'an is de grootste archeologische ontdekking van de twintigste eeuw en staat op de werelderfgoedlijst.