Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Complotten » Mysterieuze vogelsterfte in de V.S. en Zweden

Mysterieuze vogelsterfte in de V.S. en Zweden

Gerelateerd nieuws

Woensdag 12 januari 2011

Op dinsdag 4 januari zijn in de V.S. massaal vogels dood uit de lucht gevallen. Dit gebeurde in de staat Louisiana nabij Pointe Coupee Parish. In de week daarvoor zijn er in Beebe, Arkansas ook al grote aantallen vogels uit de lucht gevallen.
Biologen proberen uit te zoeken wat de oorzaak van deze massale vogelsterfte is en of er een verband bestaat tussen de vogelsterfte in Louisiana en Arkansas.

Sommige wetenschappers denken dat de vogels in Arkansas zich letterlijk dood geschrokken zijn van het vuurwerk wat op Oudejaarsavond werd afgestoken. Volgens Thurman Booth, directeur van de afdeling natuurbehoud van Louisiana, is er een fysieke reden, maar bij betwijfelt of de werkelijke oorzaak ooit gevonden zal worden.

Wetenschappers uit zowel Louisiana als Arkansas hebben dode vogels naar de onderzoekers van de Universiteit van Georgia gestuurd. Men verwacht dat het zeker nog een maand kan duren voor de eerste resultaten van het onderzoek binnen zijn.

Op 5 januari zijn ook in Zweden vogels massaal dood uit de lucht gevallen. In Falköping, ten noordoosten van Göteborg zijn zo'n honderd dode kauwen gevonden. Hoewel sommige vogels zijn overreden door automobilisten, hebben de meeste geen zichtbare verwondingen.

Sommige mensen denken dat chemtrails te maken hebben met de massale vogelsterfte.