Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Geestverschijningen » Poltergeist

Poltergeist

Gerelateerd nieuws

Zondag 17 juni 2007

Een poltergeist (of klopgeest) is een entiteit die zichzelf manifesteert door middel van geluiden, het verplaatsen van voorwerpen of zelfs vernielingen van huisraad. Een poltergeist is angstaanjagender dan "gewone" geesten of spoken en kunnen levens of gebouwen vernietigen. Sommige parapsychologen beweren dat een poltergeist veroorzaakt wordt door de telekinetische kracht van een mentaal zwak of getraumatiseerd persoon. Poltergeists manifesteren zich meestal aan mensen die zich in de puberleeftijd bevinden.
Een andere theorie is dat het een lichaamsloze ziel van een lagere orde is, die zich het leven op aarde niet kan herinneren. Jasmin Griggs De familie Griggs was net verhuisd naar het Engelse Portsmouth toen ze voor het eerst te maken kregen met vreemde verschijnselen. Meubilair wat uit zichzelf ging verplaatsen, vreemde geuren en onverklaarbare geluiden.
Een kamer in het huis leek een centrum van activiteiten te zijn en niemand uit het gezin durfde naar binnen te gaan. Een priester die de familie te hulp kwam beweerde dat de oorzaak lag bij het achttien maanden oude dochtertje Jasmin. Dit werd bevestigd toen Jasmin met vreemde stemmen en accenten begon te spreken die angstaanjagend volwassen klonken. Ook bleek uit nader onderzoek dat het meisje vriendschap had gesloten met een geest genaamd Percy. Verder zette ze voedsel neer voor een onzichtbare hond. Wellicht de ziel van een gestorven huisdier van vorige bewoners.