Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Geestverschijningen » Schaduwmensen

Schaduwmensen

Gerelateerd nieuws

Woensdag 19 januari 2011

Wie vanuit zijn of haar ooghoeken weleens een donkere angstaanjagend figuur heeft waargenomen, heeft waarschijnlijk te maken gehad met een zogenaamde schaduwmens.
Deze mysterieuze figuren lijken al het licht te absorberen, waardoor ze zelfs in complete duisternis nog waarneembaar zijn. Mensen die ervaringen hebben gehad met schaduwmensen zijn vaak jaren later nog steeds angstig, lijden aan slapeloosheid en hebben 's nachts vaak een lampje aan.

Meestal worden schaduwmensen waargenomen in de slaapkamer. Men ontwaakt in de nacht en neemt het silhouet waar van een lang persoon, vaak gehuld in een cape en een hoed. De entiteit bevindt zich naast het bed, in de hoek van de kamer of in de deuropening.
De gelaatscontouren van de pikzwarte verschijning zijn niet zichtbaar. Getuigen spreken van rode gloeiende ogen en een indringende blik. Er is geen communicatie, maar de getuigen voelen ongemak, angst en kwaadaardigheid. Zodra de getuige begint te gillen, verdwijnt de verschijning door op te lossen, onder het bed of in een kast te kruipen. En soms verlaten ze de kamer door de muur.

Er bestaan verschillende theorieën over dit fenomeen. Sommigen denken dat het wezens zijn afkomstig uit een andere dimensie. Anderen zijn ervan overtuigd dat het verdoemde zielen zijn die voor altijd op aarde ronddolen. Weer anderen menen dat het onze hersenen zijn die een eigenaardig spel met ons spelen.
Maar de meest aanneembare verklaring is de remslaaptheorie; in de fase tussen waken en slapen zijn onze hersenen en ogen gemakkelijk beïnvloedbaar en nemen soms dingen waar die er niet zijn.