Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Geestverschijningen » Vreemde rode lichten in het Thaise dorpje Patong

Vreemde rode lichten in het Thaise dorpje Patong

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 25 januari 2011

In het Thaise dorpje Patong worden iedere maand mysterieuze rode lichten waargenomen. Sommige inwoners van Patong denken dat het een boze geest is. Anderen brengen de lichten in verband met de verdwijning van een zwarte magiër.
Volgens een getuige worden de lichten telkens na middernacht gezien door verschillende mensen. Zij beschrijven de lichten als een gedaante van ongeveer twee meter lang met fonkelende ballen. Sommige getuigen geloven dat het hier om een zogenaamde phi kraseu gaat, een geest met het hoofd van een mooie vrouw, die ingewanden rond haar nek draagt. Wanneer de getuigen proberen de lichten te benaderen verdwijnen ze snel.

Een inwoner van Patong, Naret Sutcheun, gelooft niet in een boze geest, maar heeft een andere verklaring. Enkele jaren geleden verliet een man het dorp om twee jaar laten ineens terug te keren. Het vertelde dat hij een opleiding tot zwarte magiër heeft gevolgd en hij zou zijn kennis op dat gebied aanwenden om geld te verdienen. Massaal kwamen de dorpelingen naar hem toe om hun toekomst te laten voorspellen en tegenspoed uit te bannen.
De man kreeg echter ruzie met zijn moeder en verliet het dorp om nooit meer terug te keren. Al zijn spullen, die zijn moeder bij zijn huis had gedumpt, liet hij achter. Snel daarna verschenen de vreemde lichten op dezelfde plaats als waar de spullen werden gedumpt.

Ook Prasit O-satanon en vijf van zijn vrienden zagen de verschijning. Zij stonden in de tuin van Prasit toen zijn plotseling rode lichten zagen verschijnen. Het leek een zwevend hoofd met ingewanden rond de nek. Toen de groep de entiteit wilde benaderen, verdween het in het niets.