Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Keltisch » Silbury Hill

Silbury Hill

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 13 juli 2007

Silbury Hill, in het Engelse graafschap Wiltshire, maakt deel uit van het Avebury complex, wat bestaat uit een grote stenen cirkel, landgraven die meerdere stenen kamers bevatten en de resten van houten tempels.
Al deze onderdelen maken het geheel tot een mysterieuze plek. De piramide is circa 40 meter hoog en daarmee het grootste bouwwerk in Europa uit de prehistorie. Het bouwwerk is minstens 4500 jaar oud en het doel is tot nu toe in nevelen gehuld.
In eerste instantie dacht men dat het een enorme grafheuvel was, maar dat werd al snel verworpen omdat er nergens resten van een grafkamer gevonden zijn. Archeologen deden wel andere opzienbarende vondsten. In het midden van de piramide troffen ze gras aan dat bijna 5000 jaar oud was! Het gras is verbazingwekkend groen gebleven. Ook vliegende mieren die zich tussen de eeuwenoude grassprieten bevonden zijn bewaard gebleven. Het schijnt dat Silbury Hill op een belangrijke leylijn ligt, de Marylijn, die de kerk van Avebury, Stonehenge en Silbury met elkaar verbindt. Er bestaan verschillende theorieën over het doel van het Avebury complex. Sommigen denken dat het gaat om een astronomisch instrument. Anderen geloven dat een ritueel centrum voor de Druïden was. En weer anderen denken dat het om landingsplaatsen voor UFO's gaat...