Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Maya's en Azteken » De kristallen schedel van Mitchell-Hedges

De kristallen schedel van Mitchell-Hedges

Gerelateerd nieuws

Zondag 2 september 2007

Op haar zeventiende verjaardag vond Anna Mitchell-Hedges een anatomisch volmaakt vormgegeven menselijke schedel uitgehouwen uit een stuk kwartskristal.
Ze vond de schedel in de ruïne van een Mayatempel die ze samen met haar vader bezocht. Dit verbijsterend stukje meesterwerk fascineert de wereld inmiddels 70 jaar. Kwartskristal behoort tot de hardste materialen die we kennen, maar het gereedschap dat voor het maken is gebruikt heeft geen enkel spoor nagelaten. Deskundigen zeggen zelfs dat het stukje vakmanschap met de tegenwoordige moderne technieken niet te evenaren is. Het moet wel een overblijfsel zijn van een verloren gegane beschaving.
Er zijn nog twaalf andere kristallen schedels bekend, maar de schedel van Mitchell-Hedges is veruit de fraaiste. Er is inmiddels een legendevorming rond de kristallen schedels. Volgens sommigen zouden de schedels namelijk speciale krachten bezitten.
Zo zijn er diverse meldingen van mensen die door de schedels genezen zijn van kwaaltjes en zelfs levensbedreigende ziekten. Anderen zeggen dat hun leven drastisch is veranderd nadat ze zich in de nabijheid van zo'n schedel bevonden.
Sommigen beweren holografische beelden te zien wanneer de schedels in het zonlicht worden gesteld. De Maya's geloofden dat de schedels verbonden zijn met hun profetieën en door de 13 schedels samen te brengen zou een transformatie plaatsvinden waardoor de mensheid naar een hoger bewustzijnsniveau wordt getild.