Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Megalieten » De geheimzinnige Judacullasteen

De geheimzinnige Judacullasteen

Gerelateerd nieuws

Zondag 7 september 2008

In de bergen van Jackson County (North Carolina) bevindt zich een merkwaardige zeepstenen kei, bedekt met vreemde inscripties.
Archeologen denken dat de steen 2 000 tot 3 000 jaar oud moet zijn. De Cherokee Indianen beschouwen de steen als ouder dan hun aanwezigheid in het gebied Hoewel de steen door onderzoekers van heel de wereld is bestudeerd, heeft niemand tot nu toe de tekeningen kunnen ontcijferen. Het is ook niet bekend wie de inscripties heeft aangebracht.
Volgens de overleveringen van de Cherokees zijn de tekeningen op de steen gemaakt door Judaculla, een scheefogige reus die in de oudheid heerste over de bergen in het gebied. Het was een almachtig wezen dat volgens de legende van de ene naar de andere kant van de berg kon springen. Bovendien kon hij het weer beïnvloeden. Vele generaties Indianen beschouwden het gebied als een heilige plaats. Tegenwoordig gebruiken studenten het gebied bij de steen voor hun nachtelijke rituelen. Tijdens deze ceremonies zouden spookachtige geluiden, vreemde lichten en zelfs UFO's zijn waargenomen. De Judacullasteen is één van de minstens drie gelijksoortige stenen die tot nu toe in dit gebied gevonden zijn.