Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze gebieden » Vreemd ''muzikaal'' geluid nabij Yellowstone Lake

Vreemd ''muzikaal'' geluid nabij Yellowstone Lake

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 20 maart 2012

Boven het Yellowstone meer in het nationale park Yellowstone, dat voor het grootste deel in de staat Wyoming ligt, wordt als meer dan honderd jaar een vreemd geluid waargenomen.
Er is veel geschreven over dit fenomeen, maar zit diep verstopt in oude literatuur. Een aantal onderzoekers heeft documentatie over het muzikale meer vastgelegd in wetenschappelijke artikelen en boeken.

Hiram M. Chittenden was een geslaagd wetenschappelijk ingenieur. Hij was verantwoordelijk voor de wegen- en bruggenbouw in Yellowstone Park en hield niet van speculatie of roddels over schijnbaar magische gebeurtenissen. Chittenden schreef in 1895 het informatieve boek “The Yellowstone National Park”. Hij had het fenomeen persoonlijk waargenomen en beschreven in zijn dagboek. Hij vergeleek het vreemde geluid met het rondzingen van telefoondraden of gezoem van een zwerm bijen. Het begint in de verte heel zachtjes en vervolgens lijkt het dichterbij te komen, totdat het geluid zich boven je hoofd lijkt te bevinden. Daarna trekt het geleidelijk weg in tegengestelde richting.
Andere getuigen vertelden dat geluid kon worden waargenomen vlakbij Yellowstone Lake en schijnt zich alleen af te spelen op heldere ochtenden als er vrijwel geen wind is en de wateren stil zijn.

Ondanks vele verslagen is er tot op heden nog geen bevredigend antwoord op de vraag waar het geluid vandaan komt en waardoor het wordt geproduceerd.
Lee Whittlesey, een historicus van Yellowstone Park, werkt en woont al meer dan 35 jaar in het park. Ook hij was geïnteresseerd in het mysterieuze geluid, maar ondanks vele luisteruren heeft hij het nog nooit gehoord. Toch gelooft hij dat het wel degelijk bestaat, omdat het door velen wel is gehoord en vastgelegd in betrouwbare verslagen.