Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze gebieden » Het ''magische eiland'' op Saturnusmaan Titan

Het ''magische eiland'' op Saturnusmaan Titan

Gerelateerd nieuws

Maandag 23 juni 2014

Astronomen hebben een vreemd object zien verschijnen op de grootste Saturnusmaan Titan. Het mysterieuze eiland is bijna 20 kilometer lang en 10 kilometer breed.

De Cassini ruimtesonde maakte radaropnames van het oppervlak van Titan. De foto’s werden vergeleken met eerdere foto’s en het bleek dat in één van de grootste zeeën op de maan een soort eiland was verschenen. Men kan niet met zekerheid zeggen hoe en wanneer het object is gevormd. De meest logische verklaring zou zijn dat er een stuk van ijsberg losgeraakt is van de bergachtige kust.

Astronomen hebben het object “magisch eiland” genoemd, omdat er veel onduidelijkheden bestaan rond het fenomeen. Eén ding is wel duidelijk; het is iets wat er niet altijd is geweest.
Titan is één van de meest uitzonderlijker plekken in het zonnestelsel. Hoewel de maan wel wat weg heeft van de aarde, zijn haar zeeën en meren gevuld met vloeibaar methaan en ethaan. De atmosfeer op Titan is dik en gevuld met waterstofcyanide. De zwaartekracht op Titan zo zwak dat we er zouden kunnen vliegen.