Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze wezens » Mensenreddende dolfijnen

Mensenreddende dolfijnen

Gerelateerd nieuws

Donderdag 6 december 2007

De elfjarige Nick Christides was aan het surfen aan de kust van de Kokoseilanden (Sumatra). Echter, de sterke stroming van de Indische Oceaan voer hem plotseling naar de open zee, waar hij een urenlang hulpeloos ronddobberde en waar het ook nog eens wemelde van de haaien.
Maar gelukkig was er een dolfijn die al die tijd bij Nick in de buurt bleef, hem beschermde tegen de haaien en hij zorgde ervoor dat de jongen niet uitgeput naar de bodem zonk. De dolfijn zwom in cirkels rond hem heen of ging naast hem liggen. Uiteindelijk werd de jongen gevonden en gered. Hij dankte zijn leven aan de dolfijn die geen moment van zijn zijde week.
Het dier moest hebben geweten of hebben aangevoeld dat de jongen in nood verkeerde. Dit verhaal staat niet op zichzelf, er zijn talloze verhalen over mensenreddende dolfijnen gerapporteerd. Dolfijnen zijn hoogst intelligente zoogdieren, ze hebben grote geplooide hersenen, die wijzen op buitengewone geestelijke vermogens.
Dolfijnen zijn gemakkelijk te temmen en leren verbazingwekkend snel. Verder zijn het zeer sociale dieren die grote behoefte aan contacten met de mens schijnen te hebben.