Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze wezens » ''Alien Pod'', een vreemde levensvorm in een kunstmatig meer in Virginia?

''Alien Pod'', een vreemde levensvorm in een kunstmatig meer in Virginia?

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 19 november 2010

Kantoorbediende Tracy Collier heeft in een kunstmatig meer in Virginia een vreemde blubberachtige levensvorm ontdekt. Ze liet de hond van haar werkgever uit nabij het artificieel meer in City Center bij Oyster Point en zag trage bewegingen in het ding, wat aanvankelijk leek op een klont blubber.
Dale Leonart, een collega van Tracy, concludeerde dat deze mysterieuze levensvorm nooit op natuurlijke wijze in het meer zou kunnen geraken en dus moest het wel uit de hemel gevallen zijn. Het ding kreeg dan ook de naam: "Alien Pod". Later bedacht hij dat het ook nog zou kunnen gaan om een sponsdier.

Sponsdieren zijn sedentaire, primitieve levensvormen die zich vastzetten op de bodem van zeeën en oceanen. Ze vangen hun voedsel door het water te filteren. Sponsdieren hebben geen aparte organen, spieren of zenuwen.

Tracy en Dale stuurden een e-mail en foto's naar de wetenschappelijke experts van het Virginia Institute of Marine Sceinces.
De "blubber" heeft een diameter van 120 centimeter en heeft zich in een tijdspanne van 24 uur circa 2 meter verplaatst langs de rand van het meer. Het heeft zo op het oog een rotsachtige structuur, maar voelt sponsachtig aan.

De wetenschappers van het instituut identificeerden de blubber echter als een grote kolonie van Pectinatelle Magnifica (zoetwatermosdiertjes). Een kolonie mosdiertjes bestaat uit een geleiachtige massa, die voor negenennegentig procent bestaat uit water. De kolonie kan zelfstandig drijven en zich vasthechten aan een object onder water. Ook kan het zich verplaatsen door het pulseren van de individuele diertjes.

Daarmee lijkt de theorie dat het om een buitenaardse levensvorm gaat verworpen te zijn.