Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze wezens » Archeologen vinden resten van een enorme hond.

Archeologen vinden resten van een enorme hond.

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 27 mei 2014

Archeologen hebben bij de ruïnes van een klooster in Suffolk (Engeland) een skelet gevonden van een enorme hond. Staand op zijn achterpoten was het dier meer dan twee meter lang en woog zo’n 90 kilo. Het dier had vurige ogen en een zwarte ruige vacht.

Volgens de legende verscheen een helhond, Black Shuck genaamd, bij een klooster op 4 augustus 1577. De kerk in Blythburgh werd getroffen door de bliksem en de deuren werden opengeworpen. De helhond rende door de menigte en doodde een man en een jongen. Op de kerkdeuren zijn nog altijd de sporen te zien van de klauwen van de helhond.
De naam Shuck komt van het oud-Engelse woord “scucca”, wat “demon” betekent.

De resten van de enorme hond zijn gevonden op slechts enkele kilometers van de kerk waar Black Shuck de twee kerkgangers doodde.
De exacte leeftijd van het skelet zou moeten worden vastgesteld met behulp van koolstofdatering. Ook moet daaruit blijken of de verhalen rond helhonden al dan niet op waarheid berusten.

Ook in sommige streken in Nederland kent men de legendes van de helhonden, onder andere in Groningen, Brabant en delen van Overijssel. Ook hier worden de dieren in sommige verhalen in verband gebracht met de onderwereld.