Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Paranormaal » Vreemd verschijnsel: straatlantaarns die spontaan uitgaan als mensen langslopen

Vreemd verschijnsel: straatlantaarns die spontaan uitgaan als mensen langslopen

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 april 2014

Over de hele wereld komt het voor dat lantaarnpalen uitgaan als mensen langslopen. Een Amerikaanse vrouw merkte het toen ze ’s avonds naar college liep en de straatverlichting spontaan uitging toen ze langs liep. Ze zweeg in eerst instantie over dit fenomeen omdat ze dacht dat het aan de verlichting lag. Later begonnen de lantaarnpalen uit te gaan op het moment dat ze haar veranda opliep. Ze dacht aan toeval, maar ook op andere plaatsen ging de straatverlichting uit als zij in de buurt kwam.
Een vriendin was getuige toen ze op een avond samen over straat liepen en vier lichten uitgingen op het moment dat ze langsliepen en weer aangingen toen ze voorbij waren gelopen.

Onderzoeker Hilary Evans heeft veel van dit soort verhalen gehoord van mensen uit alle lagen van de bevolking. In haar boek over dit onderwerp, genaamd: “The SLI effect” schrijft ze dat het fenomeen niet gepaard gaat met geloofsovertuigingen of bovennatuurlijke vermogens.

Elektrotechnisch ingenieur Bill Beaty denkt dat mensen die dit meemaken wandelende stroomopwekkers zijn. Hij verwijst naar de statische elektriciteit die we opwekken door wrijving van kleding en huid of schoenzolen en vloerbedekking. Op dezelfde manier kunnen mensen elektriciteit opwekken door elektronen in de lucht te stelen tijdens de ademhaling.

Waarom heeft dan niet iedereen hetzelfde effect op lantaarnpalen?
Beaty beweert dat er mogelijk een onbekend virus bestaat die veranderingen in onze longen kan veroorzaken, waardoor sommige mensen meer dan anderen geneigd zijn elektrische lading te dragen…