Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Re´ncarnatie » Herinneringen aan een vorig leven

Herinneringen aan een vorig leven

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 mei 2007

Kleine kinderen hebben vaak spontane herinneringen die zouden kunnen duiden op een vorig leven. Soms doen ze uitspraken waarvan de ouders schrikken. Vaak beginnen deze verhalen met: "Vroeger toen ik groot was┬ů " Het gaat dan om zeer jonge kinderen, tussen twee en vijf jaar.
Deze verhalen kunnen zeer gedetailleerd zijn en soms zijn de gegevens controleerbaar.
Dit soort herinneringen komen voor bij duizenden kinderen over heel de wereld, ongeacht religie of cultuur. De in 1926 in India geboren Shanti Devi was drie jaar oud toen zij spontaan begon te spreken over haar vorige leven. Zij sprak over mensen die zij haar man en kinderen noemde. Haar man uit haar vorige leven zou Kedarnath heten en zou samen met haar zoon in Moettra wonen. Ook vertelde Shanti dat zij in 1925 in het kraambed was gestorven.
Een oudoom besloot haar verhaal te verifi├źren en slaagde er zonder veel moeite in Kedarnath op te sporen. Hij bleek inderdaad in Moettra te wonen, samen met twee kinderen en vertelde dat zijn vrouw tijdens de geboorte van het jongste kind was gestorven. Het verhaal van Shanti Devi is het best gedocumenteerde verhaal en trok destijds de aandacht van de internationale pers