Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Re´ncarnatie » Bijna-Dood-Ervaringen

Bijna-Dood-Ervaringen

Gerelateerd nieuws

Zondag 10 juni 2007

Miljoenen mensen over heel de wereld beweren een Bijna-Dood-Ervaring (BDE) te hebben gehad. De verhalen komen in grote lijnen allemaal op hetzelfde neer. Een BDE begint bij iemand die stervende is en zijn lichaam verlaat. Hij zweeft als het ware boven zijn lichaam en ziet zichzelf ook daadwerkelijk liggen. Dan gaat hij een donkere tunnel binnen met aan het einde van de tunnel een stralend wit licht. Vaak ziet hij tijdens dit stadium allerlei gebeurtenissen in zijn leven als een film voorbijkomen.
De stervende persoon treedt vervolgens in het stralende licht wat vaak wordt geassocieerd met de verschijning van een goddelijk figuur. Sommigen zien tevens reeds overleden familieleden en/of vrienden verschijnen in het licht.
Dan worden er levensvragen gesteld en er wordt verzocht om terug te keren naar het lichaam omdat de persoon in kwestie nog wat zaken te voltooien heeft. Met tegenzin geeft hij daaraan toe en keert terug in het leven. Mensen die een dergelijke ervaring hebben gehad zeggen dat hun leven volledig veranderd is sinds de BDE. Het materialisme heeft plaatsgemaakt voor geestelijke verrijking en de angst voor dood is verdwenen. BDE's kunnen worden verklaard door het gebrek aan zuurstof in de hersenen. Hierdoor ontstaan beelden die in het geheugen zijn opgeslagen of vanuit de fantasie zijn ontsproten, niet vanuit het verstandelijk vermogen. Daarbij kun je de vraag stellen hoe het kan dat BDE-ervaringen vrijwel identiek zijn.