Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Geestverschijningen

Vreemde rode lichten in het Thaise dorpje Patong

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 25 januari 2011

In het Thaise dorpje Patong worden iedere maand mysterieuze rode lichten waargenomen. Sommige inwoners van Patong denken dat het een boze geest is. Anderen brengen de lichten in verband met de verdwijning van een zwarte magiër.
Volgens een getuige worden de lichten telkens na middernacht gezien door verschillende mensen. Zij beschrijven de lichten als een gedaante van ongeveer twee meter lang met fonkelende ballen. Sommige getuigen geloven dat het hier om een zogenaamde phi kraseu gaat, een geest met het hoofd van een mooie vrouw, die ingewanden rond haar nek draagt. Wanneer de getuigen proberen de lichten te benaderen verdwijnen ze snel.

Een inwoner van Patong, Naret Sutcheun, gelooft niet in een boze geest, maar heeft een andere verklaring. Enkele jaren geleden verliet een man het dorp om twee jaar laten ineens terug te keren. Het vertelde dat hij een opleiding tot zwarte magiër heeft gevolgd en hij zou zijn kennis op dat gebied aanwenden om geld te verdienen. Massaal kwamen de dorpelingen naar hem toe om hun toekomst te laten voorspellen en tegenspoed uit te bannen.
De man kreeg echter ruzie met zijn moeder en verliet het dorp om nooit meer terug te keren. Al zijn spullen, die zijn moeder bij zijn huis had gedumpt, liet hij achter. Snel daarna verschenen de vreemde lichten op dezelfde plaats als waar de spullen werden gedumpt.

Ook Prasit O-satanon en vijf van zijn vrienden zagen de verschijning. Zij stonden in de tuin van Prasit toen zijn plotseling rode lichten zagen verschijnen. Het leek een zwevend hoofd met ingewanden rond de nek. Toen de groep de entiteit wilde benaderen, verdween het in het niets.

Schaduwmensen

Gerelateerd nieuws

Woensdag 19 januari 2011

Wie vanuit zijn of haar ooghoeken weleens een donkere angstaanjagend figuur heeft waargenomen, heeft waarschijnlijk te maken gehad met een zogenaamde schaduwmens.
Deze mysterieuze figuren lijken al het licht te absorberen, waardoor ze zelfs in complete duisternis nog waarneembaar zijn. Mensen die ervaringen hebben gehad met schaduwmensen zijn vaak jaren later nog steeds angstig, lijden aan slapeloosheid en hebben 's nachts vaak een lampje aan.

Meestal worden schaduwmensen waargenomen in de slaapkamer. Men ontwaakt in de nacht en neemt het silhouet waar van een lang persoon, vaak gehuld in een cape en een hoed. De entiteit bevindt zich naast het bed, in de hoek van de kamer of in de deuropening.
De gelaatscontouren van de pikzwarte verschijning zijn niet zichtbaar. Getuigen spreken van rode gloeiende ogen en een indringende blik. Er is geen communicatie, maar de getuigen voelen ongemak, angst en kwaadaardigheid. Zodra de getuige begint te gillen, verdwijnt de verschijning door op te lossen, onder het bed of in een kast te kruipen. En soms verlaten ze de kamer door de muur.

Er bestaan verschillende theorieën over dit fenomeen. Sommigen denken dat het wezens zijn afkomstig uit een andere dimensie. Anderen zijn ervan overtuigd dat het verdoemde zielen zijn die voor altijd op aarde ronddolen. Weer anderen menen dat het onze hersenen zijn die een eigenaardig spel met ons spelen.
Maar de meest aanneembare verklaring is de remslaaptheorie; in de fase tussen waken en slapen zijn onze hersenen en ogen gemakkelijk beïnvloedbaar en nemen soms dingen waar die er niet zijn.


De geest van Paus Johannes Paulus II

Gerelateerd nieuws

Woensdag 17 oktober 2007

Tijdens de herdenking van Paus Johannes Paulus II in Polen is door een Poolse fotograaf een foto gemaakt van een zwaaiend figuur van vuur. Op het moment dat de foto genomen werd had de fotograaf niets vreemds waargenomen, pas later ontdekte hij het figuur in de vlammen waarin iedereen de overleden Paus herkent. Hij liet de foto aan zijn broer en zus zien en ook zij waren ervan overtuigd dat de geest van de Paus moet zijn die in het vuur verscheen. De fotograaf was zo gelukkig met de foto, dat hij het aan de plaatselijke bisschop liet zien en die zei dat Paus Johannes Paulus II zoveel reisde tijdens zijn leven en dat na zijn dood nog steeds doet.

Abraham Lincoln en de dansende piano

Gerelateerd nieuws

Donderdag 23 augustus 2007

In de jaren zestig van de negentiende eeuw was spiritisme een ware rage geworden.
Ook de toenmalige president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln, hield zich bezig met spirituele zaken. Tijdens een seance in huis van een zekere mevrouw Laurie en haar dochter was de president getuige van een dansende piano.
De in trance verkerende dochter bespeelde het instrument, waarbij de voorpoten telkens een stukje van de grond kwamen om vervolgens met een doffe dreun neer te komen. Exact in de maat van het gespeelde stuk. Een van de aanwezigen vroeg of hij op de piano mocht gaan zitten om zich ervan te overtuigen dat het instrument werkelijk bewoog. De dochter van mevrouw Laurie antwoordde dat iedereen die dat wilde gerust op de piano plaats mocht nemen.
Vier mensen gaven gehoor aan de uitnodiging, waaronder twee lijfwachten van de president. Toen de dochter opnieuw begon te spelen kwam de piano zo'n tien centimeter omhoog van de vloer en viel daarna met een geweldig klap terug.

Het gevaar van het "glaasje draaien"

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 augustus 2007

Marion was vijftien toen ze liet verleiden tot een spelletje "glaasje draaien" met schoolvrienden. Ze kreeg contact met een geest die zich "Romulus" noemde en dat was het begin van een jarenlange nachtmerrie. Het eerste teken dat er iets verkeerd was gegaan tijdens de Ouija-sessie kreeg ze toen ze vlak voor kerst haar moeder hielp met het bereiden van het avondeten. Ze voelde ineens iets kouds achter haar rug, alsof iemand zijn ijskoude vingers op haar schouders wilde leggen. Ze draaide zich om in de verwachting dat het haar broer was, maar er was niemand te zien.
In de weken die volgden had ze vaker het gevoel dat ze door onzichtbare ogen begluurd werd. Begin januari 1987 opende ze op een ochtend haar kledingkast en zag in de kraag van een jas iets zitten. Een gedaante in een donkere monnikspij met een zwarte kap, waaronder geen gezicht te zien was.
Kort na deze ervaring kwamen er steeds meer kleine mannetjes gekleed in pijen met kappen en als ze heel dicht bij Marion kwamen staan, zag ze soms de gloeiende ogen en bewegende skelethanden.
Vanaf dat moment bleven de monniken opduiken, waar ze ook ging. In het voorjaar van 1987 kreeg Marion een aanval van hysterie. Haar moeder –die aanvankelijk dacht dat haar dochter fantaseerde- besefte dat het ernst was.
Marion zegt zegt over het incident dat ze voelde dat de monniken in haar kropen en dat ze de controle over haar ledematen verloor. Het was de eerste van een reeks hysterie-aanvallen. In diezelfde periode begonnen de "monniken" Marion opdrachten te geven, zoals het doorsnijden van haar polsen.
Marion kwam al spoedig in het psychiatrische circuit terecht, maar geen enkele psychiater wilde het verband leggen tussen Marion's aanvallen van hysterie en het Quijaspel. Haar verhalen over de monniken werden amper serieus genomen en afgedaan als waanvoorstellingen. In de zomer van 1992 kwam de oplossing, een paranormaal genezeres kon de monniken bij Marion zien en wist ze binnen een paar weken uit te drijven. Ze zijn tot op heden nog niet weer teruggekomen.