Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Graancirkels

Sneeuwcirkels in Arnhem

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 10 februari 2012

Afgelopen week zijn er op het ijs van enkele vijvers in het Nederlands Openluchtmuseum mysterieuze sneeuwcirkels ontstaan. Men denkt aan een variant op de welbekende graancirkels, maar medewerkers van het museum beweren dat het hier niet gaat om een grap.

Wim Zikkenheimer, werkzaam als metereoloog bij Meteo Consult bestudeerde met een aantal collega’s de cirkels, maar een sluitende verklaring kunnen ze niet geven.

Inmiddels zijn de cirkels een hit op het internet en men speculeert er op los, waarbij uiteraard ook buitenaardse wezens ter sprake komen. De cirkels zouden zo perfect zijn dat mensenwerk vrijwel uitgesloten lijkt.


Hebben de Russen het graancirkelmysterie opgelost?

Gerelateerd nieuws

Donderdag 10 januari 2008

Russische wetenschappers claimen het graancirkelmysterie te hebben opgelost. Volgens hen buigen de graanstengels als gevolg van elektromagnetische microgolven. De Russische wetenschapper Stanislav Smirnov plaatste een aantal verse graanhalmen met een glas water in de magnetron. De halmen bleken na het experiment op dezelfde manier en met dezelfde afwijkingen gebogen te zijn als de gebogen halmen die men vaak aantreft in graancirkels.
Volgens hem toont dat aan dat de cirkels aan hoogfrequente elektromagnetische straling als magnetronstraling blootgesteld zijn geweest. Smirnov vermoedt dat de straling uit de grond komt, hij kan dat echter niet afdoende bewijzen. Anatoly Arzyayev van het Russian Hardware Institute gelooft niet dat de straling uit de grond komt, maar hoogstwaarschijnlijk afkomstig is van bliksemschichten.
Toen hij met zijn collega's bezig was met het testen van hoogspanningsapparatuur ontstond er een ontlading waarbij een bliksemschicht vanuit de kabel, die gebruikt werd om stroom aan te voeren, naar de grond schoot. Het onderliggende hoge gras bleek met de klok mee gebogen te zijn in cirkels. Arzyayev heeft daarna nog verschillende experimenten gedaan waarbij graancirkels ontstonden van 5 meter in doorsnee. Een ander argument wat zijn theorie zou moeten staven is dat bij authentieke graancirkels vaak zogeheten "Lichtenberg features" aanwezig zijn. Dit zijn smalle stroken gebogen gras, achtergelaten door bliksemschichten.

De "Mayaklok" bij Sillbury Hill

Gerelateerd nieuws

Maandag 1 oktober 2007

Op 3 augustus 2003 werd bij Sillbury Hill (Zuid Engeland) een bijzondere graancirkel gevonden. De graancirkel stelt de Maya kalender voor en refereert naar het einde van de "vierde zon" in december 2012 en wordt daarom ook wel "doomsday crop circle" genoemd. De formatie bevat een codering met een bericht dat relevant is met de vooroude Maya-profetie. Het lijkt op een grote kalenderklok waar aan de buitenkant de tijd in verschillende units is opgedeeld en in het midden een "bewegend klok mechanisme". De buitenste ring van de klok stellen de vier dichte blokken van elk 5200 jaar voor en representeren de vier tijdperken voor, net zoals de kalendersteen in Mexico.
De 10 buitenste blokken stellen 520 jaar voor en de 10 binnenste blokken representeren elk 52 jaar. De meest fundamentele Maya eenheid van tijd besloeg 52 jaar. De "wijzers" van de klok wijzen precies naar de laatste dunne lijn voor de dichte blokken en dat betekent dat we 8,67 jaar te gaan hebben voordat de "vierde zon" ten einde komt en dat is in december 2012. Volgens onderzoekers kan er vanuit gegaan worden dat de interpretatie juist is, het einde van de "vierde zon" is nabij en ligt op schema…

Graancirkels, boodschappen van de Goden?

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 21 augustus 2007

In augustus 1991 schreef een Engelse graancirkelonderzoeker de boodschap "Talk to us" in een graanveld. Een paar dagen later verscheen er een merkwaardige inscriptie nabij Alton Barnes in Wiltshire, wat wordt gezien als een antwoord op de vraag.
De Engelse archeoloog Michael Green identificeerde de vreemde letters van een onbekende taal als een soort Hebreeuws. Van links naar staat er volgens Green: "Phehthi" of "Ptah" (de Egyptische god van de schepping) en "Cheche" of "Ea-Enki"(de Sumerische god van de schepping). De oude Sumeriërs kenden een tiende planeet in ons zonnestelsel, genaamd Nibiru. Dat bleek uit de ontcijfering van de minstens 6000 jaar oude kleitabletten.
De planeet zou bewoond zijn door de Anunnaki (ook wel Nefilim genoemd). De leider van de Anunnaki, die naar de aarde zouden zijn gekomen heette Ea of Enki (in Egypte Ptah genoemd). Hij zou - volgens de Sumerische kleitabletten - verantwoordelijk zijn voor de schepping van de mens. Genesis 1:26: "En God zeide; laat ons de mensen maken, naar ons beeld, als onze gelijkenis."
Tegen wie sprak God? Is het soms Enki/Ptah en zou het kunnen dat er door middel van genetische manipulatie is ingegrepen in de geschiedenis van de mensheid? Zijn de goden weer onder zijn en is dit de manier – het maken van pictogrammen in graanvelden – om ons iets duidelijk te maken?

Hoe herken je een echte graancirkel?

Gerelateerd nieuws

Zondag 1 juli 2007

Graancirkels kun je onderscheiden in formaties waarvan zeker is dat ze door mensen zijn gemaakt (hoax) en formaties waarvan niet zeker is dat ze door mensen zijn gemaakt. In "echte" graancirkels zijn de stengels van de planten gebogen en niet geknakt, zoals in een hoax vaak wel het geval is.
Veel planten in graancirkels vertonen opgezwollen, uitgerekte of geëxplodeerde knopen. Waarschijnlijk veroorzaakt door extreme verhitting. Door de hitte wordt het vocht in de planten omgezet in stoom en zet vervolgens snel uit. Door de druk van binnenuit kunnen de knopen ontploffen.
Biofysisch onderzoek heeft aangetoond dat de zaden van de planten in de graancirkel een sterk afwijkend ontkiem- en groeipatroon kunnen vertonen.
In een deel van de onderzochte graancirkels werden hoge concentraties magnetiet in de bodem ontdekt. Op zich is dat niet zo bijzonder, want magnetiet komt veelvuldig voor als mineraal. Maar het magnetiet wat in graancirkels gevonden is, is vervormd tot kleine ronde bolletjes en dat is wel bijzonder.
In veel graancirkels wordt een witte poedervormige substantie gevonden. Het gaat hier om magnesiumoxide en siliciumoxide. Beide stoffen komen in de natuur niet voor.
Er worden wel eens dode vliegen op de graanstengels aangetroffen. Vaak met uitgestrekte vleugels en poten, alsof ze vastgeplakt zijn. Sommige vliegen zien er normaal uit, anderen lijken te zijn ontploft.