Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Indianen

Vreemde steen gevonden in Roswell

Gerelateerd nieuws

Zaterdag 12 juli 2008

In Roswell, waar in 1947 een buitenaards ruimteschip zou zijn neergestort is een zeer vreemde steen ontdekt. Robert Ridge vond de steen tijdens een jachtpartij in 2004. Ridge bewaarde de steen in een postkluis totdat hij in 2007 werd voorgesteld aan UFO-onderzoekers: Chuck Zukowski en Debbie Ziegelmeyer. De onderzoekers werden voor een raadsel gesteld. De bewerkte rode steen is ongeveer 4 centimeter in doorsnee en weegt ongeveer 40 gram. De afbeeldingen op de steen stellen de maanfases, een zonsverduistering en een supernova voor.
Verder heeft de steen magnetische eigenschappen: "Het behoudt zijn magnetische polariteit waardoor het de naald van een kompas zal doen ronddraaien en zijn magnetische veld meters ver zal doen gelden. De steen zal ook ronddraaien, afhankelijk van de positie die een magneet inneemt op de rotsafbeelding." Onderzoekers, waaronder antropologen, zeggen dat de steen enkel bewerkt kan worden met de meest moderne apparatuur, zoals lasers Archeologen willen de steen naar een laboratorium sturen voor nader onderzoek.

Nieuw figuur ontdekt op het Nazca-plateau

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 26 oktober 2007

De enorme tekeningen in Peru zijn alleen te zien vanuit de lucht. Volgens wetenschappers zijn de lijnen gemaakt tussen 500 voor en 500 na Christus. Het Nazca-plateau behoort sinds 1994 tot werelderfgoed. In 2006 ontdekten Japanse onderzoekers een nieuw figuur op het Mazca-plateau met behulp van satellietfoto's. De tekening is niet eerder opgemerkt omdat er maar weinig luchtverkeer is boven het gebied waar de tekening ligt, ten zuiden van het Nazca-plateau. De afbeelding is ongeveer 64 meter lang en lijkt een kreeft voor te stellen, wat waarschijnlijk een goede oogst moest symboliseren.

Merkwaardige vondsten in de V.S.

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 oktober 2007

In het midwesten van de V.S. is een grot ontdekt met minstens 3 verdiepingenen honderden kamers. De grot zit meer dan zestig meter in de grond en er zijn verbluffende artifacten ontdekt. Koolstofdateringen wijzen uit dat de artifacten meer dan 22 00 jaar oud zijn.
Een van de ontdekkingen toont een steen waarop mogelijk het leven van Jezus is afgebeeld. De afbeelding betreft een man aan het kruis. Een andere steen toont een afbeelding wat mogelijk Noach's Ark moet voorstellen. Op sommige steentabletten staat een merkwaardig en onbekend schrift.
Verder is er een munt gevonden waarop een olifant staat afgebeeld. Olifanten kwamen niet voor in Amerika. De meeste van deze vondsten zijn momenteel in privé-collecties. Er moet nog veel vertaald en gecodeerd worden en dat kost veel tijd.

Verloren Inca stad ontdekt in 2003

Gerelateerd nieuws

Maandag 8 oktober 2007

De Britse wetenschapper Hugh Thomas en zijn Amerikaanse collega Gary Ziegler ontdekten in 2003, tijdens hun onderzoeken naar een bergkam, ruïnes van een verloren Inca stad in de Peruviaanse jungle.
De stad ligt op 80 kilometer afstand van de oude Inca hoofdstad Cuzco en heeft verwantschap met de beroemde Inca stad Machu Picchu. De ontdekkingsreiziger Hiram Bingham maakte in 1912 al melding van de verloren stad, maar zijn omschrijvingen waren zo vaag dat niemand het goed verborgen oord nog heeft teruggevonden. De ruïnes die ter hoogte van Llactapata zijn gevonden vormen waarschijnlijk de resten van een religieus centrum waar ceremonies werden gehouden en vanwaar astronomen de bewegingen van de hemellichamen konden bestuderen.
Eén van de teruggevonden gebouwen was vermoedelijk een zonnetempel, een ander gebouw waarschijnlijk een observatiepost om de stand van de zon te bestuderen. Llactapata was waarschijnlijk een ceremoniële site, die vermoedelijk ook dienst heeft gedaan als graanschuur en begraafplaats van Machu Picchu. De onderzoekers schatten dat de stad halverwege de vijftiende eeuw gebouwd is, ten tijd van de Inca keizer Pachacuti. De Inca's verlieten hun steden toen de conquistadores in 1572 hun laatste leider, tupac Amaru, gevangen namen en executeerden.

Stargate in Peru?

Gerelateerd nieuws

Maandag 17 september 2007

Jorge Luis, een lokale gids trof tijdens de voorbereidingen op zijn werkzaamheden als gids in Peru een mysterieuze tempel aan.
Volgens eigen zeggen herkende hij de tempel uit zijn dromen. In deze telkens terugkerende dromen zag hij een kleine openstaande deur waaruit een blauwig licht kwam. Het gebied werd al snel overspoeld door archeologen en andere onderzoekers.
Uit de gesprekken met de lokale indianen bleek dat zij een legende kenden over een "doorgang naar het land der goden". Helden van lang geleden zouden door de deur zijn gegaan om een glorieus en onsterfelijk leven te leiden. Een andere legende vertelt dat in de tijd van de verovering van Peru door de Spanjaarden de Inca priester Amura Meru naar de bergen vluchtte met de heilige gouden schijf om zich te verbergen voor de plunderende Spanjaarden.
Uiteindelijk kwam hij bij de mysterieuze deur, die bewaakt werd door sjamanen priesters.
Na een ritueel werd de deur geopend en kwam er een blauw licht uit de tunnel. Meru heeft de gouden schijf aan de sjamanen gegeven en is door de deur gegaan. Niemand heeft hem ooit terug gezien. Archeologen ontdekten naast de deur een uitsparing waar precies een kleine schijf in zou passen…