Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Maya's en Azteken

Mysterieuze lichtstraal boven Maya piramide El Castillo

Gerelateerd nieuws

Woensdag 21 december 2011

Op 24 juni 2009 heeft een toerist een bijzonder fenomeen gefotografeerd. De toerist Hector Siliezar maakte drie foto's van de trappenpiramide El Castillo op het schiereiland Kukulcán. Op de eerste foto is alleen de piramide te zien, op de tweede foto staan de beide dochters van Siliezar en op de derde foto is een zuil van licht te zien boven de piramide.

Het fotomateriaal werd geanalyseerd en onderzocht. Het blijkt dat de foto authentiek en onbewerkt is. Er is gebruik gemaakt van een snelle sluitertijd en de drie foto's zijn enkele seconden na elkaar gemaakt, waardoor trucs uitgesloten zijn.

De mummies van LLullaillaco

Gerelateerd nieuws

Zaterdag 24 november 2007

In 1996 werd op de top van de vulkaan Sara Sara in Peru het stijf bevroren lichaam van een vijftien jaar oud meisje gevonden.
Drie jaar later ontdekten archeologen nog eens drie mummies van kinderen vlak onder de top van de vulkaan Llullaillaco in het noordwesten van Argentinië. Achtergelaten door de Incapriesters, als vetgemeste offers voor de goden. De archeoloog van de Britse universiteit van Bradford, Andrew Wilson, is gespecialiseerd in het analyseren van mummies heeft samen met collega's uit diverse landen onderzoek gedaan naar de geofferde kinderen. Zij kwamen tot de conclusie dat het dieet van de kinderen 12 maanden voor hun dood plotseling veranderde. De haren van de mummies kunnen beschouwd worden als een chemische dagboek over de laatste maanden van hun leven. Het langste haar was van het meisje dat bekend staat als de "Maagd van Llullaillaco", het haar is meer dan 25 centimeter lang, wat een tijdslijn van 2 jaar betekent. Het meisje at tot een jaar voor haar dood amper vlees en naar alle waarschijnlijkheid veel aardappelen, dat blijkt uit de stikstof en koolstof in het haar van het meisje. Een jaar voor haar dood at ze plotseling wel veel vlees en ook mais. Waarschijnlijk zijn de kinderen uit arme boerengezinnen gehaald en verzorgd als mensen met een hoge status voordat ze werden geofferd aan de goden. Vierenhalve maand voor haar dood is er weer een verandering te zien in het haar, dat bleek uit de zuurstof- en waterstofprofielen. De veranderen duiden op hoogteveranderingen.
Bij de twee andere kinderen zijn dezelfde veranderingen waargenomen. De kinderen waren afkomstig waren uit Cuzco, de hoofdstad van het Incarijk en van daar was het 1420 kilometer lopen naar de top van de vulkaan waar de lichamen gevonden zijn. Vierenhalve maand is dan een aannemelijke reistijd. Op de lichamen van de kinderen zijn geen sporen van geweld aangetroffen, wat kan betekenen dat ze zijn doodgevroren of gestorven zijn aan hoogteziekte.

De kristallen schedel van Mitchell-Hedges

Gerelateerd nieuws

Zondag 2 september 2007

Op haar zeventiende verjaardag vond Anna Mitchell-Hedges een anatomisch volmaakt vormgegeven menselijke schedel uitgehouwen uit een stuk kwartskristal.
Ze vond de schedel in de ruïne van een Mayatempel die ze samen met haar vader bezocht. Dit verbijsterend stukje meesterwerk fascineert de wereld inmiddels 70 jaar. Kwartskristal behoort tot de hardste materialen die we kennen, maar het gereedschap dat voor het maken is gebruikt heeft geen enkel spoor nagelaten. Deskundigen zeggen zelfs dat het stukje vakmanschap met de tegenwoordige moderne technieken niet te evenaren is. Het moet wel een overblijfsel zijn van een verloren gegane beschaving.
Er zijn nog twaalf andere kristallen schedels bekend, maar de schedel van Mitchell-Hedges is veruit de fraaiste. Er is inmiddels een legendevorming rond de kristallen schedels. Volgens sommigen zouden de schedels namelijk speciale krachten bezitten.
Zo zijn er diverse meldingen van mensen die door de schedels genezen zijn van kwaaltjes en zelfs levensbedreigende ziekten. Anderen zeggen dat hun leven drastisch is veranderd nadat ze zich in de nabijheid van zo'n schedel bevonden.
Sommigen beweren holografische beelden te zien wanneer de schedels in het zonlicht worden gesteld. De Maya's geloofden dat de schedels verbonden zijn met hun profetieën en door de 13 schedels samen te brengen zou een transformatie plaatsvinden waardoor de mensheid naar een hoger bewustzijnsniveau wordt getild.

de verovering van het Azteekse rijk

Gerelateerd nieuws

Maandag 27 augustus 2007

Het grote en machtige Azteekse rijk met miljoenen inwoners en sterke legers werd in zeer korte tijd volledig vernietigd.
Hoe kon dit gebeuren? In 1519 kwam Hernán Cortez met een leger van 500 man aan in Mexico. Cortez was een Spaanse soldaat die door de gouverneur van Cuba was aangesteld als leider van de expeditie. De 500 soldaten, waarvan de meeste werkloos waren hoopten een fortuin te maken door deel te nemen aan de expeditie. 1519 was volgens de Azteekse kalenders het einde van een cyclus van 52 jaar en de legende vertelde dat in dat jaar de god Quetzalcoatl terug zou komen vanuit het oosten.
Omdat Cortez en zijn mannen het uiterlijk hadden van Quetzalcoatl, een blanke huid en een baard, dacht de zeer gelovige keizer Montezuma dat het afgevaardigden van Quetzalcoatl waren. Daarom werden de Spanjaarden aanvankelijk hartelijk ontvangen door de strijdlustige Azteken. Wellicht speelde het feit dat de Azteken in constante oorlog waren met de Tlaxcalanen een rol in de verovering door Cortez en zijn leger. Want de Tlaxcalanen sloten zich aan bij de Spanjaarden en daardoor werd Cortez' leger machtig genoeg om het enorme Azteekse rijk te veroveren.

Konden de Maya's zich door de dimensies verplaatsen?

Gerelateerd nieuws

Woensdag 15 augustus 2007

Volgens kunsthistoricus José Argüelles waren de Maya's in staat zich door de verschillende dimensies te verplaatsen.
Zij zouden zich omstreeks 600 voor Christus in Mexico hebben gevestigd met de missie om het zonnestelsel in harmonische samenhang te brengen met de rest van het universum. Argüelles had een ontmoeting met een heilig man onder de nog levende Maya's en die legde hem uit dat het zonnestelsel het zevende is dat door de Maya's werd doorkruist. De leiders zijn in de negende eeuw na Christus van de aarde vertrokken en de beroemde Maya-kalender, als instrument voor astronomische voorspellingen hadden ze achtergelaten. Volgens de heilige zal de mens in het jaar 2012, het jaar waarin de kalender eindigt, een transformatie doormaken naar een niet-materialistische cultuur waarin ontmoetingen met buitenaardsen aan de orde van de dag zullen zijn.