Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Mysterieuze gebieden

Het ''magische eiland'' op Saturnusmaan Titan

Gerelateerd nieuws

Maandag 23 juni 2014

Astronomen hebben een vreemd object zien verschijnen op de grootste Saturnusmaan Titan. Het mysterieuze eiland is bijna 20 kilometer lang en 10 kilometer breed.

De Cassini ruimtesonde maakte radaropnames van het oppervlak van Titan. De foto’s werden vergeleken met eerdere foto’s en het bleek dat in één van de grootste zeeën op de maan een soort eiland was verschenen. Men kan niet met zekerheid zeggen hoe en wanneer het object is gevormd. De meest logische verklaring zou zijn dat er een stuk van ijsberg losgeraakt is van de bergachtige kust.

Astronomen hebben het object “magisch eiland” genoemd, omdat er veel onduidelijkheden bestaan rond het fenomeen. Eén ding is wel duidelijk; het is iets wat er niet altijd is geweest.
Titan is één van de meest uitzonderlijker plekken in het zonnestelsel. Hoewel de maan wel wat weg heeft van de aarde, zijn haar zeeën en meren gevuld met vloeibaar methaan en ethaan. De atmosfeer op Titan is dik en gevuld met waterstofcyanide. De zwaartekracht op Titan zo zwak dat we er zouden kunnen vliegen.

Mysterieuze gaten in Russische bossen

Gerelateerd nieuws

Woensdag 13 februari 2013

Er schijnt iets raars aan de hand te zijn in de Russische bossen. In de gebieden: Kaluga, Krasnoyarsk en Ryazan heeft men op meerdere plaatsen diepe gaten in de grond gevonden.
Deze plekken zijn niet bereikbaar voor vrachtverkeer en boormaterialen.

Een paar mensen zijn afgedaald in de gaten, maar ze vonden niets dan duisternis. Het is ook niet duidelijk hoe diep de gaten zijn en wie ze hebben gemaakt en wanneer ze zijn gemaakt.

Mysterieuze paarse bolletjes in de woestijn van Arizona

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 5 februari 2013

Een paar inwoners van Tuscon, Arizona, hebben einde januari een groot aantal kleine bolletjes ontdekt in de woestijn. Het gaat om duizenden bolletjes die paars van kleur zijn, sommigen zagen er waterig uit, anderen meer doorschijnend.

Het echtpaar was aan het fotograferen in de omgeving, toen ze op deze mysterieuze vondst stuitte. Het paar had nooit eerder iets dergelijks gezien. Ook een bevriende zoöloog, die een e-mail met foto’s van het paar kreeg, stond voor een raadsel.

De marketing manager bij de Tuscon Botanical Gardens denkt dat de bollen op natuurlijke wijze voorkomen. Het zou een soort schimmel zijn die sporen gebruikt om zich te vermenigvuldigen.
Anderen denken dat het vochthoudende bollen zijn om planten te hydrateren.

Maar duizenden vochthoudende bolletjes midden in de woestijn?
Niemand kan met honderd procent zekerheid zeggen wat het precies zijn en welk doel ze dienen..


Vreemd ''muzikaal'' geluid nabij Yellowstone Lake

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 20 maart 2012

Boven het Yellowstone meer in het nationale park Yellowstone, dat voor het grootste deel in de staat Wyoming ligt, wordt als meer dan honderd jaar een vreemd geluid waargenomen.
Er is veel geschreven over dit fenomeen, maar zit diep verstopt in oude literatuur. Een aantal onderzoekers heeft documentatie over het muzikale meer vastgelegd in wetenschappelijke artikelen en boeken.

Hiram M. Chittenden was een geslaagd wetenschappelijk ingenieur. Hij was verantwoordelijk voor de wegen- en bruggenbouw in Yellowstone Park en hield niet van speculatie of roddels over schijnbaar magische gebeurtenissen. Chittenden schreef in 1895 het informatieve boek “The Yellowstone National Park”. Hij had het fenomeen persoonlijk waargenomen en beschreven in zijn dagboek. Hij vergeleek het vreemde geluid met het rondzingen van telefoondraden of gezoem van een zwerm bijen. Het begint in de verte heel zachtjes en vervolgens lijkt het dichterbij te komen, totdat het geluid zich boven je hoofd lijkt te bevinden. Daarna trekt het geleidelijk weg in tegengestelde richting.
Andere getuigen vertelden dat geluid kon worden waargenomen vlakbij Yellowstone Lake en schijnt zich alleen af te spelen op heldere ochtenden als er vrijwel geen wind is en de wateren stil zijn.

Ondanks vele verslagen is er tot op heden nog geen bevredigend antwoord op de vraag waar het geluid vandaan komt en waardoor het wordt geproduceerd.
Lee Whittlesey, een historicus van Yellowstone Park, werkt en woont al meer dan 35 jaar in het park. Ook hij was geïnteresseerd in het mysterieuze geluid, maar ondanks vele luisteruren heeft hij het nog nooit gehoord. Toch gelooft hij dat het wel degelijk bestaat, omdat het door velen wel is gehoord en vastgelegd in betrouwbare verslagen.


Enorme Duitse vulkaan staat op punt van uitbarsting

Gerelateerd nieuws

Woensdag 11 januari 2012

Onder het wateroppervlak van de Laacher See, een kratermeer bij het Duitse Koblenz, bevindt zich een enorme vulkaan. De vulkaan explodeert om de 12 000 jaar en omdat de laatste uitbarsting al meer dan 12 000 jaar geleden is, kan het elk moment weer gebeuren.

De laatste maanden zijn er tal van van signalen die erop kunnen wijzen dat het punt van uitbarsting nabij is. Vulkanologen zeggen dat de vulkaan nog steeds actief is , omdat er nog altijd koolstofdioxide opborrelt. Tevens zijn er kleine aardbevingen waargenomen in de directe omgeving van de Laacher See.

Volgens experts zou een eventuele uitbarsting kunnen leiden tot wijdverspreide verwoestingen, massa evacuaties en globale afkoeling door de tonnen gastdeeltjes die de atmosfeer vervuilen.