Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Paranormaal

Vreemd verschijnsel: straatlantaarns die spontaan uitgaan als mensen langslopen

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 22 april 2014

Over de hele wereld komt het voor dat lantaarnpalen uitgaan als mensen langslopen. Een Amerikaanse vrouw merkte het toen ze ’s avonds naar college liep en de straatverlichting spontaan uitging toen ze langs liep. Ze zweeg in eerst instantie over dit fenomeen omdat ze dacht dat het aan de verlichting lag. Later begonnen de lantaarnpalen uit te gaan op het moment dat ze haar veranda opliep. Ze dacht aan toeval, maar ook op andere plaatsen ging de straatverlichting uit als zij in de buurt kwam.
Een vriendin was getuige toen ze op een avond samen over straat liepen en vier lichten uitgingen op het moment dat ze langsliepen en weer aangingen toen ze voorbij waren gelopen.

Onderzoeker Hilary Evans heeft veel van dit soort verhalen gehoord van mensen uit alle lagen van de bevolking. In haar boek over dit onderwerp, genaamd: “The SLI effect” schrijft ze dat het fenomeen niet gepaard gaat met geloofsovertuigingen of bovennatuurlijke vermogens.

Elektrotechnisch ingenieur Bill Beaty denkt dat mensen die dit meemaken wandelende stroomopwekkers zijn. Hij verwijst naar de statische elektriciteit die we opwekken door wrijving van kleding en huid of schoenzolen en vloerbedekking. Op dezelfde manier kunnen mensen elektriciteit opwekken door elektronen in de lucht te stelen tijdens de ademhaling.

Waarom heeft dan niet iedereen hetzelfde effect op lantaarnpalen?
Beaty beweert dat er mogelijk een onbekend virus bestaat die veranderingen in onze longen kan veroorzaken, waardoor sommige mensen meer dan anderen geneigd zijn elektrische lading te dragen…


Mantelbavianen in Dierenpark Emmen vertonen vreemd gedrag

Gerelateerd nieuws

Woensdag 31 juli 2013

Mantelbavianen in het Noorderdierenpark in Emmen vertonen de laatste dagen vreemd gedrag. Ook de verzorgers staan voor een raadsel.

Ze eten niet en zitten dicht bij elkaar in een hoekje van hun eiland of in de kale bomen, alsof ze ergens bang voor zijn.
Soortgelijk gedrag vertoonden de bavianen in 1994, 1997 en 2007. Dit gedrag verdween echter vanzelf na enkele dagen. De verzorgers hopen dan ook dat de bavianen zich spoedig weer normaal gaan gedragen.

In 2007 werd het dierenpark bezocht door een paragnost en een dierentolk en kreeg veel media-aandacht. Als enkele oorzaken werden genoemd: UFO’s, aardschokken of een mogelijke natuurramp.
Ook de olifanten vertoonden in dat jaar eigenaardig gedrag: na eerst luid trompetteren volgde direct daarna een kleine aardschok, waarvan de breuklijn zich onder het bavianenverblijf bevond. De bavianen gingen zo ver mogelijk bij de scheur vandaan zitten om zich veiliger te voelen.


Het mysterie van 11:11

Gerelateerd nieuws

Maandag 15 oktober 2007

Altijd op hetzelfde tijdstip wakker worden of altijd net op de klok kijken als het 11:11 is.
In eerste instantie denk je aan toeval, maar dan komt het zo frequent voor dat het haast geen toeval meer kan zijn en begint het griezelig te worden. Is er een diepgaande betekenis achter deze "magische" getallen?
Volgens sommigen is hier sprake van een "wake up call", een boodschap die je naar jezelf stuurt, een geheugensteuntje voor je werkelijke doel hier op aarde. Mensen die openstaan voor het paranormale zullen vaker geconfronteerd worden met dergelijke getallen. 11:11 is altijd een teken dat je op het juiste pad bent. Het opent een kanaal tussen jou en een Grotere Realiteit. Het getal vertelt je dat het tijd is om goed om je heen te kijken en te beoordelen wat echt is en wat illusie is. Eigenlijk ben je gekozen omdat je er klaar voor bent de Grotere Realiteit binnen te stappen, om voor anderen de weg te wijzen naar een nieuwe manier van leven.
Een quantumsprong die uiteindelijk leidt tot een hoger niveau van bewustzijn.

Telekinese - Uri Geller

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 augustus 2007

Het woord Telekinese is afkomstig uit het Grieks en betekent "beweging op afstand". Het is het in beweging brengen van voorwerpen door middel van geestkracht.
In principe kan ieder mens het aanleren, maar vergt jarenlange oefening en heel veel geduld, waarbij visualisatie van wezenlijk belang is. Een bekende naam in de kunst van het laten bewegen van voorwerpen door geestkracht is Uri Geller. In de jaren zeventig van de vorige eeuw trad Geller vele malen op voor een groot publiek, hij boog lepels door er over te wrijven en bracht kapotte horloges weer aan het lopen. Ook de televisie besteedde wereldwijd veel aandacht aan het fenomeen. De wetenschap wilde in die jaren graag verklaren waar Geller zijn ongewone talenten vandaan had. Sceptici wilden vooral graag de oplichter en de geldwolf ontmaskeren. Uri Geller is dan ook de meest geteste persoon op gebied van het paranormale.

Het Ouija bord

Gerelateerd nieuws

Maandag 20 augustus 2007

Het Ouija-bord was oorspronkelijk bedoeld om contact te zoeken met het eigen onderbewustzijn.
Tegenwoordig wordt het instrument gebruikt om contact te zoeken met de geesten van overledenen. Het Ouija bord is gemaakt van papier, karton of hout, waarop de letters van het alfabet, de cijfers 1 tot en met 9 en de woorden "ja" en "nee" zijn gerangschikt.
In het midden bevindt zich het planchet, een hartvormig plankje. De deelnemers leggen hun wijsvingers losjes op het planchet en men vraagt contact met een geest. Wanneer dat lukt zal het planchet gaan bewegen naar de letters en cijfers, die antwoorden vormen op de gestelde vragen. Hiervoor wordt ook wel eens een omgekeerd glas gebruikt. Het oproepen van geesten is niet zonder gevaar, het kan leiden tot angstgevoelens of zelfs tot ernstige psychische klachten.