Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Wicca

Witte Heksen

Witte Heksen
Tag: Wicca

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 27 april 2007

Wicca is een levenswijze die gebaseerd is op het mysterie van de religie en op de krachten van de natuur. Het zijn de zogenaamde witte heksen die in tegenstelling tot hun zwarte of kwaadaardige tegenhangers geen kwaad in de zin hebben.
Het woord "wicca" is afgeleid van het engelse woord voor "witch". Het stamt van oorsprong uit het Angelsaksisch en betekent letterlijk "de wijze". De klassieke heks heult met de duivel en houdt zich bezig met duistere zaken. Hoewel de wiccans zich net als de klassieke heksen met tovertechnieken, ontkennen ze elke connectie met de duivel. Hun verering is gericht op de Grote Moeder en de Gehoornde God. Er zou geen verband bestaan tussen de Gehoornde God en Satan. Hoewel wicca gebaseerd is op religieuze rituelen, kent het geen dogma's. Daarom zijn de opvattingen heel verschillend.
Wiccans volgen slecht één enkele leefregel, de rede: Doe wat je wil doen, mits je een andere geen schade toebrengt. De wiccan neemt de volledige verantwoordelijk voor de dingen die hij of zij doet. De wiccans kennen veel rituelen, bijvoorbeeld om iets te vieren zoals maand- of jaarfeesten en overgangsrituelen, zoals geboorte, puberteit, ouder worden enzovoort. Het ritueel wordt gezien als een rustpunt in de hedendaagse jachtige maatschappij.
De rituele handelingen vinden plaats in een soort magische cirkel. De ruimte binnen de cirkel is dan een gewijde ruimte. Na afloop wordt de cirkel met een serie rituele handelingen opgeheven om de sfeer binnen de cirkel te neutraliseren.