Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Atlantis

Het Oera Linda Boek

Gerelateerd nieuws

Woensdag 8 oktober 2008

Het Oera Linda-boek is een in 1867 door Cornelis van der Linden gepubliceerd manuscript in pseudo-runen schrift. Gebaseerd op een uit 1256 daterende Oudfries manuscript. Het boek vertelt over een vierduizend jaar geschiedenis van de oude Friese beschaving, van de ondergang van Atlantis tot de komst van de Romeinen. In het algemeen wordt aangenomen dat het gaat om een vervalsing gaat, maar er hangt ook nog altijd een waas van geheimzinnigheid over het boek en trekt nog steeds veel belangstelling. Als vermoedelijke auteurs worden onder andere J.H. Halbertsma, Eelco Verwijs en François Haversmidt (beter bekend als Piet Paaltjes) genoemd. Het verhaal in het kort: Het opperwezen Wralda (Oeralda) schiep drie oermoeders: Lyda, Finda en Frya. Lyda's kinderen woonden in wat tegenwoordig Afrika heet en hadden geen moraal en geen verstand. Finda's kinderen woonden in het huidige Azië (Aldland of Atland of Atlantis) en hadden wel verstand, maar geen moraal. Frya's kinderen bevolkten het huidige Europa en waren gezegend met een hoog moraal en goed verstand. In 2194 voor Christus vond er een catastrofe plaats, waardoor Aldland (Atlantis) verzonk en veel volkeren op drift raakten, door aardbevingen, vloedgolven en bosbranden. De Frya's werden bedreigd door de volken van Lyda en Finda. Uiteindelijk slaagden de Finnen en de Magyaren (Hongaren) in het oosten en de Golen (Galliërs) in het zuiden erin om de Frya's te verbasteren en terug te drijven. Het Fryaland, wat zich van Scandinavië tot Spanje en van Groot-Brittannië tot Polen uitstrekte kromp ineen tot wat nu de provincie Friesland is.

De kaarten van Piri Reis

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 29 juni 2007

De Turkse admiraal Piri Reis ontwikkelde in 1513 een kaart wat heel Antarctica toont met opmerkelijk nauwkeurige details van bergen, rivieren en vlakten.
Antarctica werd echter pas in 1820 ontdekt. De kaart is gebaseerd op veel oudere kaarten, waarvan de makers van onbekende oorsprong zijn. En de makers moeten ze ontwikkeld hebben in een periode dat Antarctica nog niet bedekt was met een laag ijs van gemiddeld 1,5 kilometer dik. Academicus Charles Hapgood geloofde dat na verloop van tijd het groeiende gewicht van het poolijs de aardkorst over de aarbol trekken, als een schil over een stuk fruit.
Maar volgens wetenschappers verschuiven landmassa's elke miljoen jaar zo'n 16 kilometer. Hapgood kwam echter met iets radicalers. Hij geloofde dat de aardkorst aan één stuk kon schuiven, plotseling en snel en met een verwoestend resultaat dat hele continenten konden verdwijnen. Veroorzaakt door de schommelingen van de magnetische polen. Is het mogelijk dat in de tijd voordat Antarctica bedekt was met ijs het continent bewoond werd door een hoogstaande beschaving en heeft deze beschaving misschien de originele kaarten van Antarctica ontwikkeld? Ligt het verloren continent Atlantis onder het ijs van Antarctica? Het echtpaar Flem-Ath deed onderzoek naar deze mogelijkheid en is tot de conclusie gekomen dat Antarctica zo'n 12000 jaar geleden een gematigd klimaat had waarop een beschaving zich kon vestigen totdat het poolijs het continent in zijn greep kreeg…

Atlantis, de legende

Gerelateerd nieuws

Zaterdag 9 juni 2007

Bekijk hieronder een reeks documentaires over Atlantis

Atlantis, het verloren rijk

Gerelateerd nieuws

Donderdag 5 april 2007

Ergens diep onder de Atlantische Oceaan zouden de restanten van een eilandenrijk liggen, die samen het verloren continent Atlantis vormen. Het rijk zou bevolkt worden door een geavanceerde beschaving en volgens sommigen zou deze beschaving de voorloper zijn geweest van de huidige beschaving. De Griekse filosoof Plato liet in zijn dialogen Kritias en Timaios een overtuigende beschrijving van het rijk na. Volgens de filosoof kwam Atlantis tot een einde toen het rijk verwikkeld was in een oorlog. In slechts één nacht zou Atlantis in de oceaan verzonken zijn. Dit zou zo'n 11 500 jaar geleden gebeurd zijn. Een aantal mensen zijn al jaren op zoek naar bewijzen dat Atlantis meer is dan slechts een legende. Er zijn enorme ruïnes ontdekt en gefotografeerd voor de kusten van de Verenigde Staten, Mexico, Venezuela en Cuba. Ook zijn ruïnes gevonden voor de kusten van Spanje, portugal, Marokko en de Canarische Eilanden. De ruïnes lijken op elkaar en lijken ook op megalitische bouwwerken in de bergen van Zuid-Amerika en bouwwerken langs de kusten van Europa en Azië.