Gevederde Slang  
Gevederde Slang » China

De Chinese Draak

De Chinese Draak
Tag: China

Gerelateerd nieuws

Woensdag 15 augustus 2007

De Chinese draak wordt gezien als een teken van geluk. Het zijn hemelse wachters en schatbewaarders en vormen een eenheid met wind en water. Het waren gecompliceerde wezens die toverkracht bezaten en vreedzaam naast de mensen leefden. De Chinezen beschouwen de Draak als de belangrijkste van de vier welwillende dieren. De andere drie dieren zijn de Feniks, die voor vernieuwing staat, de Eenhoorn voor moed en de Schildpad voor gezondheid en kracht. De draken bepalen de loop van de rivieren zodat er vruchtbare oevers ontstaan voor het verbouwen van voldoende voedsel. De Chinezen brachten offers, bestaande uit lotusbloemen en voedsel aan de draken om ze gunstig te stemmen.
Wanneer ze niet regelmatig deze offers brachten was de kans op het mislukken van de oogst heel waarschijnlijk. Immers, de draken regeerden de wolken, de regen en de wind. Chinese draken spuwen geen vuur en hoewel ze niet gevleugeld zijn kunnen ze wel vliegen, door middel van magie. Ze kunnen tevens van vorm en grootte veranderen. Ze zijn vriendelijk, behulpzaam en vrolijk. In tegenstelling tot westerse draken, die meestal een gevaarlijk en hebberig karakter hebben. De Drakendans De Drakendans is een kenmerkende en opvallende volksdans. Een aantal mensen vormen een lange draak, waarbij de voorste in de stoet de kop van de draak draagt.
De dans wordt opgevoerd tijdens het Chinees Nieuwjaar om de boze geesten te verdrijven.

Europeaan gevonden in Chinese tombe

Europeaan gevonden in Chinese tombe
Tag: China

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 8 juni 2007

In een 1400 jaar oude, Chinese tombe zijn de menselijke overblijfselen gevonden van een man van Europese afkomst. Chinese wetenschappers hebben dat afgeleid uit het DNA van de man die door hen Yu Hong wordt genoemd. "De genetische groep waartoe Yu Hong behoort, is de eerste West-Eurazische die is gevonden in het centrale deel van Oud-China", aldus Zhou Hui, het hoofd van het DNA-laboratorium uit Changchun. De tombe wordt al sinds 1999 uitgegraven en onderzocht. Het bevatte tevens de overblijfselen van een Oost-Aziatische vrouw. De wijze van begraven zijn kenmerkend voor het Centraal Azië van die tijd. Gravures die in het graf zijn gevonden geven een beeld van Yu Hong's leven. Het toont hem als een leider ten tijde van de Sui-dynastie. De gravures suggereren dat zijn grootvader en vader in het gebied Xinjiang leefden en daar edelen waren. Hui: "Het voorkomen van Europeanen was al bekend bij ons, maar dat concentreerde zich voornamelijk in de provincie Xinjiang. In het centrale deel van China wordt West-Eurazische afstamming zelden aangetroffen in de huidige samenleving. En nog niet eerder bij een individu uit de oudheid."

Het Terracotta leger van Xi'an

Het Terracotta leger van Xi'an
Tag: China

Gerelateerd nieuws

Donderdag 17 mei 2007

Bij toeval werd in 1974 in Xi'an in China door een paar boeren een enorm terracotta leger ontdekt terwijl ze een put aan het graven waren ten oosten van de berg Li. De berg Li is een door mensen gemaakt necropolis waar de Chinese keizer Qin Shi Huang werd begraven. Het graf zelf is nog bedekt met een dikke laag aarde. Tot nu toe zijn er ruim 8000 figuren opgegraven in drie ondergrondse putten.
De figuren zijn allemaal 1,60 meter tot 1,80 meter hoog en bestaan uit voetvolk, kruisboogschutters en paarden en wagens, gereed om ten strijde te trekken.
De figuren zijn zeer gedetailleerd en voorzien van echte wapens en de paardentuigen zijn van brons. Terracotta betekent letterlijk "gebakken aarde" en wordt op relatief lage temperaturen gebakken en uitgehard. Er werden verschillende kleuren gebruikt om de figuren een realistisch uiterlijk te geven, maar helaas begon door blootstelling aan de buitenlucht de baklaag snel af te bladderen. Sommige figuren bevatten nog sporen van de oorspronkelijke kleuren. Het terracotta leger van Xi'an is de grootste archeologische ontdekking van de twintigste eeuw en staat op de werelderfgoedlijst.