Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Toekomstvoorspellingen » Voorspelling van de ondergang van de Titanic

Voorspelling van de ondergang van de Titanic

Gerelateerd nieuws

Zaterdag 18 augustus 2007

Geen enkele andere ramp heeft zoveel aandacht van het paranormale circuit gekregen als de ondergang van de Titanic in de nacht 14 op 15 april 1912.
Er zijn talloze gedocumenteerde verhalen over voorgevoelens en voorspellende dromen die betrekking hebben op die ramp. Het meest opvallende verhaal over het lot van het schip verscheen al ver voordat de plannen voor de bouw van de Titanic überhaupt geboren waren.
Het verhaal werd opgetekend in de vorm van een novelle door de weinig succesvolle schrijver Morgan Robertson in 1898, veertien jaar vóór de ramp met de Titanic. De novelle getiteld: "Futility", bleek buitengewoon profetisch te zijn. Het verhaal speelt zich af op een luxueus Brits passagiersschip dat over de noordelijke Atlantische Oceaan vaart. Het was de eerste tocht voor het schip wat onzinkbaar werd geacht. Het schip botst op een ijsberg waarbij honderden mensen het leven verliezen, grotendeels te wijten aan het tekort aan reddingsboten. Precies als bij de ramp met de Titanic het geval was.
Zeer opmerkelijk is de naam die Robertson aan het schip gaf, namelijk: de Titan.
Ook de technische details van "de Titan" komen overeen met de technische details van de Titanic. Hoewel critici erop hebben gewezen dat Robertson, als oud-zeeman, vrij goed kon inschatten wat de specificaties voor een toekomstige passagiersschip zouden zijn, het blijft een van de opmerkelijkste voorbeelden van een accurate voorspelling uit de geschiedenis.