Gevederde Slang  
Gevederde Slang » Toekomstvoorspellingen » vissen voorspellen aardbevingen.

vissen voorspellen aardbevingen.

Gerelateerd nieuws

Woensdag 16 maart 2011


Het schijnt dat sommige vissoorten een voorgevoel hebben voor aardbevingen in de nabije toekomst. In het Mexicaanse Acapulco gingen grote scholen vissen op de vlucht voor de tsunami, die één dag later plaatsvond.
Volgens onderzoek zoeken vissen en ook andere dieren zoals padden, ongeveer een week voor een aard- of zeebeving onderkomen in veiliger oorden.
Ander onderzoek wijst uit dat vissen hun precognitieve eigenschappen te danken hebben aan een verfijnd gevoel voor beweging en waterdruk in het binnenoor. Ze zijn in staat hele lage geluiden te horen, wat voor de mens niet mogelijk is.

Niet alle vissen vluchten weg voor op rampspoed, maar zijn gewoon de weg kwijt. Zoals de grote vrij zeldzame haringkoning (ook bekend als de riemvis). Dagen vóór de aardbevingen in Haïti, Chili en Taiwan spoelden er tientallen exemplaren aan. Dat is erg ongewoon en schijnt alleen te gebeuren bij naderende aardbevingen.
De aardbeving in Japan vond plaats op 11 maart, maar op 4 maart zijn de eerst aangespoelde haringkoningen al gesignaleerd. Een week van tevoren.
Ook nu wijken diverse vissoorten en masse uit naar andere plaatsen. Zou dit een voorteken zijn van nog meer rampspoed? We zullen het zeer binnenkort weten.